Sign up        
   
 
kennel "PALICSPARTI"  FCI #1313
 
 
  About Us
  Our Dogs
  Contact
  
 
 


 
 Number of the
 presentation
 visitors:
 5387
 
 
     

 

 

Odgajivačnicu je osnovao moj pokojni otac, Jakab Ferenc. Već je kao dete imao jazavičare, ali bez ikakve potvrde o njihovom poreklu. Prvog rasnog, pedigriranog psa, kratkodlakog mužjaka standardne veličine, nabavio je 1969. godine iz odgajivačnice "vom Schwarenberg", koja je važila za najčuveniju u to vreme u Mađarskoj, kasnije odlikovana titulom "Svetskog pobednika" u konkurenciji odgajivačkih grupa.

Nicky vom Schwarenberg nije zabeležio naročite uspehe, za razliku od ženke, nabavljene naredne godine, koja se pokazala, kao pun pogodak. Cupp-Cherry vom Schwarenberg je postala prava zvezda. Ređala je pobedu za pobedom u Monaku, Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj, Čehoslovačkoj, Poljskoj, Rumuniji i Jugoslaviji.

Da bi se dokazao i kao odgajivač, registrovao je odgajivačnicu po imenu "PALICSPARTI", koju je FCI potvrdio februara 1972. Kao veliki lokalpatriot, ime je uzeo od bližnjeg jezera Palić, a naziv u prevodu sa mađarskog jezika znači "sa obale Palića".

Sredinom sedamdesetih godina odgajivačnica se proširila sa dugodlakom i oštrodlakom varijantom, a sredinom osamdesetih godina nabavljeni su i prvi patuljasti primerci. Ipak, najponosniji je bio na pse kunićare, koje je prvi put uspeo odgojiti u godini milenijuma.

Kao odgajivač "okrenuo je" abecedu četiri puta, zadnje njegovo leglo je baš nosilo slovo Z. Do njegove smrti 13. 02. 2004. njegovi psi su mu doneli 30 titula Internacionalnih Šampiona Lepote i više od stotinu nacionalnih i mladih šampionata iz više zemalja

Bio sam njegova "desna ruka" već, kao gimnazijalac, ali ozbiljnije sam se uključio u odgoj i takmičenje 1994 godine, kada je mojoj kćerki poklonio jednog dugodlakog mužjaka standardne veličine po imenu Palicsparti Mocskos-Muki. Moja sudbina je bila zapečaćena naredne godine kada je iz Austrije kupio dugodlakog patuljastog mužjaka po imenu Faps von der Treuen Liebelei i poklonio ga mom sinu. Tada smo počeli da posećujemo izložbe skoro svakog drugog vikenda.


Faps je postao naš najuspešniji pas. Njegov pobednički pohod je počeo u Budimpešti, na Svetskoj Izložbi, gde je pobedio u razredu mladih. Posle toga je postao i Mladi Šampion Jugoslavije, a posle 23 CAC i 5 CACIB kandidatura je dobio i naziv Internacionalnog Šampiona Lepote. Najveći uspeh postigao je 1997 godine u Cluj-Napoca, Rumuniji, kada je postao treći pas izložbe. On je bio otac i dva najuspešnija legla na slova V i F, svih osam pasa, svi su postali Internacionalni Šampioni Lepote. U odgajivačnici je već i jedna njegova praunuka, koja nosi istu titulu.

Oštrodlaki "čopor" je bio znatno pojačan dolaskom patuljastog mužjaka Tormási Darling-Top Filip u decembru 2001, i patuljaste ženke Füge von Top-Torm aprila 2002.

2002. godine su oštenjena dva "merodavna" psa u odgajivačnici, patuljasta dugodlaka ženka Regina-Rubin i oštrodlaki kunićar mužjak Utonallo-Uborka. Ovaj drugi je bio ljubimav moga oca, dan prije, nego što je preminuo, zadnja želja mu je bila, da ga još jedanput pomiluje. Dirnut time, na njegovoj sahrani sam se zakleo, da neću mirovati, dok od Uboekr ne "napravim" šampiona 10 zemalja. Uz Božju pomoć uspeo sam u tome, zauzvrat Uborka ima već Internacionalne Šampione u potomcima.
Najnoviji poduhvat odgajivačnice jeste uvoz jednog dugodlakog i jednog oštrodlakog mužjaka kunićara iz Češke, koji je ostvaren oktobra ove godine.

HUNGARIAN AND ENGLISH VERSION OF THE TEXT YOU CAN FIND ON :
                                          www.palicsparti.com

     
 








  Sponsors site all4dog.com :: We need sponsor!!!
 
Sponsors site all4dog.com :: We need sponsor!!!
 
Sponsors site all4dog.com :: We need sponsor!!!
 
Sponsors site all4dog.com :: We need sponsor!!!
 
    Powered by $avko   version 1.0